Меню

Пай с пилешко, броколи и чедър

13 декември 2021 | 12:35 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
275 г пилешко месо, сварено и нарязано
100 г броколи, нарязани 
1 чушка, нарязана
1 скилидка чесън, пресован
110 г настърган чедър 
8 с.л. майонеза
2 ч.л. сушен копър 
¼ ч.л. сол 
2 с.л. филиран бадем 
4 с.л. лук, нарязан 
500 г бутертесто 
1 белтък, разбит
90 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. В голяма купа смесете пилешкото, броколите, чушката, чесъна, чедъра, майонезата, копъра, солта, бадемите, лука. Разбъркайте. Единият лист бутертесто поставете на дъното на намазнена тава за печене. Сложете плънката върху тестото. Завийте с другия лист тесто. Притиснете ръбовете с пръсти, за да се затвори. Намажете с разбития белтък.

Можете да нарежете втория лист тесто на ленти около 2-3 см и да ги подредите отгоре върху плънката, за да се получи интересна шарка от тестото при печене. Печете за около 30 минути или до златисто.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай