Меню

Джинджифилови сладки с шоколад

4 декември 2021 | 05:59 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
125 грама меко масло
130 грама кафява захар
4-5 с.л. меласа или мед
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
1 яйчен жълтък
245 грама брашно
40 грама натурално какао на прах
1 чаена лъжичка сода за хляб
1 чаена лъжичка смлян джинджифил
1/4 чаена лъжичка канела
1/4 чаена лъжичка индийско орехче
75 мин

  • Порции: 15-20

Продукти
Приготвяне

В купа разбийте до пухкавост маслото и захарта. Добавете ванилията, меласата/меда и жълтъка. Отново разбийте добре. Отделно пресейте брашното, какаото, содата за хляб, джинджифила, канелата и индийското орехче. Добавете сухите съставки към останалите и разбъркайте добре., Полученото тесто се оформя на топка и завива в свежо фолио. Слага се в хладилник за 30 минути. След това върху леко набрашнен плот се разточва с помощта на точилка и се изрязват формички от тестото. Подреждат се в тава върху хартия за печене. Печете сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути. След като сладките изстинат може да ги украсите с разтопен бял или друг шоколад по ваш избор.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай