75 мин
-
Порции: 15-20
В купа разбийте до пухкавост маслото и захарта. Добавете ванилията, меласата/меда и жълтъка. Отново разбийте добре. Отделно пресейте брашното, какаото, содата за хляб, джинджифила, канелата и индийското орехче. Добавете сухите съставки към останалите и разбъркайте добре., Полученото тесто се оформя на топка и завива в свежо фолио. Слага се в хладилник за 30 минути. След това върху леко набрашнен плот се разточва с помощта на точилка и се изрязват формички от тестото. Подреждат се в тава върху хартия за печене. Печете сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути. След като сладките изстинат може да ги украсите с разтопен бял или друг шоколад по ваш избор.
Снимка: iStock
Опитайте още: