Меню

Глазирана шунка с кайсиево сладко за Коледа

14 декември 2021 | 12:19 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
5 кг пушена шунка (цяло парче) 
10 с.л. кафява захар 
5 с.л. кайсиев конфитюр
2 с.л. горчица
180 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 150 градуса. Направете прорези в парчето шунка. Поставете го върху алуминиево фолио. В купа смесете захарта, кайсиевия конфитюр и горчицата. Разбъркайте добре. Намажете обилно месото с получения сос. Завийте добре фолиото. Поставете шунката в тава за печене. Печете на слаба фурна за 2 часа. Развийте фолиото. Ако ви е останал още малко сос, намажете месото с него и върнете във фурната за още 20 минути, за да хване коричка.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай