Меню

Тирамису с бисквити

14 декември 2021 | 05:49 | Михаела Лазарова
3 от 2 гласа
Добави в любими
350 г какаови бисквити, може и амарети или други хубави
350 г маскарпоне
300 мл течна сметана за разбиване
120 г пудра захар
6 чаши сварено и охладено кафе 
50 мл коняк
горчиво какао на прах
20 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Разбийте сметаната до пухкавост. Отделно в купа се разбиват също с миксер захарта с маскарпонето, като те отново трябва да станат пухкави. След това към тях се прибавя сметаната и след още 1-2 минути разбиване, кремът е готов. Кафето и конякът се комбинират. Намажете леко дъното на подходяща форма за десерт с крема. Направете един ред от бисквити, които сте потопили добре в кафето. След това намажете с крем. Така редувайте, докато съставките свършат, като накрая завършете с крем. За финал поръсете с помощта на цедка от натуралното какао. Сложете тирамисуто в хладилник за поне 3 часа, за да стегне.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай