Меню

Брюкселско зеле с гремолата и масло

12 януари 2022 | 12:05 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
450 г брюкселско зеле
1 връзка пресен магданоз, ситно нарязан
2 чаени лъжици лимонова кора, настъргана
1 скилидка чесън, пресован
2 супени лъжици масло, разтопено
Сол и черен пипер на вкус
35 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Кипнете вода на висока температура. В нея сварете брюкселското зеле, като разбърквате от време на време, докато омекне или за около 5-6 минути. Отцедете.

За да направите гремолата, смесете ситно нарязания магданоз с чесъна и лимоновите корички. Разбъркайте добре. Поръсете с разтопеното масло, гремолата, солта и пипера. Разбъркайте и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай