Меню

Салата с леща, магданоз и лук

2 януари 2022 | 12:14 | Илияна Николова
3 от 3 гласа
Добави в любими
250 г леща
½ връзка пресен магданоз, ситно нарязан
1 голям шалот, ситно нарязан
1 връзка пресен лук, ситно нарязан
3 скилидки чесън, пресован
Сокът от 1 лимон
2 супени лъжици зехтин
1 щипка чубрица
1 щипка сол
45 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Кипнете вода с малко сол. Сварете лещата за 20 минути или докато омекне. Отцедете и охладете под течаща вода. Нарежете на ситно магданоза, чесъна, двата вида лук. В голяма купа за салата смесете лещата, магданоза, чесъна, двата вида лук. Залейте с лимоновия сок, зехтина, солта, чубрицата. Разбъркайте много добре. Охладете в хладилник за 1 час преди сервиране.

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай