Меню

Коледни бисквити Линцер

22 декември 2021 | 05:31 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
2 жълтъка 
100 г захар
250 г масло 
2 течни ванилии 
400 г брашно
Мармалад по избор, гъст 
Пудра захар за поръсване
90 мин

  • Порции: 20

Продукти
Приготвяне

Маслото трябва да е на стайна температура. В купа разбийте размекнатото масло със захарта. Добавете жълтъците един по един и отново разбийте до пухкава и гладка смес. Добавете брашното на части, като след всяка разбивате. Добавете ванилиите. Омесете меко тесто с ръце. Оставете да почине в хладилник за един час. Откъснете една топка от тестото. Остатъка върнете в хладилника, за да е стегнато маслото в него.

Разточете топката тесто. С помощта на формички или чаши изрежете бисквити. Долните части на бисквитите трябва да са без дупка, горните с дупка или фигурка по ваш избор. Подредете всички бисквити върху хартия за печене в тава. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 10-15 минути. Изчакайте бисквитите да изстинат много добре. Намажете долните бисквити с малко конфитюр и притиснете с горните бисквитки, така че през дупката да се вижда мармаладът. Поръсете с пудра захар.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай