Меню

Бонбони с панетоне

30 декември 2021 | 05:15 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1/2 панетоне по ваш избор
няколко супени лъжици маскарпоне или натурално крема сирене
разтопен шоколад по ваш избор за овалване на бонбоните
20 мин

  • Порции: 10-15

Продукти
Приготвяне

Натрошете с ръце или в кухненски робот панетонето. Добавете към него маскарпонето и разбъркайте добре. Количеството на крема сиренето или маскарпонето зависи от това какво ще е количеството на панетонето. Крема сиренето трябва да е толкова, че да се получи хубава хомогенна смес, която да не е суха. От получената смес се оформят топчета, като всяко, с помощта на вилица или лъжица, се потапя в разтопен на водна баня шоколад. Бонбоните се подреждат в подходяща чиния и се оставят в хладилник за няколко минути, за да стегнат.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай