Меню

Руски чаени сладки

4 януари 2022 | 16:05 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 чаша масло 
½ чаша пудра захар
2 и ¼ чаши брашно 
¾ чаша счукани орехи 
¼ чаена лъжица сол 
1 чаена лъжица ванилия 
1/3 чаша пудра захар за декорация
120 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Оставете маслото на стайна температура да се размекне добре. Смесете в купа всички съставки. Разбъркайте много добре. Сложете полученото тесто в хладилник да се охлади много добре. Разточете тестото и оформете с ръце малки топчета. Изпечете ги върху хартия в предварително загрята на 175 градуса фурна. След като ги извадите от фурната, оставете сладките да изстинат малко и ги оваляйте щедро в пудра захар. Ако тя попие, поръсете с още, така че да се получи цялостно захарно покритие.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )