
90 мин
-
Порции: 10
Загрейте фурната на 200 градуса. Покрийте тава с алуминиево фолио. В голяма купа смесете брашното, половин чаша захар, бакпулвера и солта. Разбъркайте с телена бъркалка. Нарежете маслото на кубчета и добавете към сместа. Трябва да се получат едри груби трохи. Добавете ¼ чаша гореща вода и разбърквайте, докато сместа се намокри добре.
В отделна купа разтворете нишестето в студената вода. Разбъркайте добре. Добавете 1 чаша захар, лимоновия сок и къпините. Разбъркайте. Прехвърлете в дълбок тиган и оставете да заври, като разбърквате често. Добавете сухите съставки в тигана лъжица по лъжица, като разбърквате.
Прехвърлете тестото в подготвената тава. Печете в загрятата фурна за около 25-30 минути или до златистокафяво.
Снимка: iStock
Опитайте още: