Меню

Английски скони с масло и касис

21 февруари 2022 | 05:15 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 и ¾ чаши брашно
¼ чаша захар
4 чаени лъжици бакпулвер 
1/8 чаена лъжица сол 
5 супени лъжици масло 
½ чаша прясно мляко + 1 с.л.
¼ чаша заквасена сметана 
1/3 чаша сушен касис или боровинки 
1 яйце, разбито
45 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Пресейте брашното, захарта, бакпулвера и солта заедно в купа. Нарежете маслото на кубчета. Добавете го към сухите съставки и разбийте с телена бъркалка до получаване на едри трохи.

В друга купа смесете ½ чаша мляко, заквасената сметана и касиса. Разбъркайте и добавете към сместа с брашното. Притиснете с вилица, така че да смесите продуктите без да остават бучки. Прехвърлете тестото върху набрашнена повърхност и го омесете с ръце.

Омесете добре с ръце и разточете тестото. С помощта на чаша изрежете малки скони. Остатъкът от тестото омесете и разточете отново. Пак изрежете скони и така, докато тестото свърши. Подредете сконите в намазнена и постлана с хартия тава.

Намажете с разбитото яйце с 1 супена лъжица мляко. Печете за 15-20 минути или до златисто в предварително загрятата фурна.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай