
-
Порции: 10
Загрейте фурната на 200 градуса. Пресейте брашното, захарта, бакпулвера и солта заедно в купа. Нарежете маслото на кубчета. Добавете го към сухите съставки и разбийте с телена бъркалка до получаване на едри трохи.
В друга купа смесете ½ чаша мляко, заквасената сметана и касиса. Разбъркайте и добавете към сместа с брашното. Притиснете с вилица, така че да смесите продуктите без да остават бучки. Прехвърлете тестото върху набрашнена повърхност и го омесете с ръце.
Омесете добре с ръце и разточете тестото. С помощта на чаша изрежете малки скони. Остатъкът от тестото омесете и разточете отново. Пак изрежете скони и така, докато тестото свърши. Подредете сконите в намазнена и постлана с хартия тава.
Намажете с разбитото яйце с 1 супена лъжица мляко. Печете за 15-20 минути или до златисто в предварително загрятата фурна.
Снимка: iStock
Опитайте още: