Меню

Чесново пиле с хрупкава коричка

27 януари 2022 | 11:48 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 чаша галета
2-3 супени лъжици микс подправки по избор 
1/3 чаша майонеза
1 супена лъжица чесън на гранули 
4 бр. пилешки гърди без кост и кожа
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса. Смесете галетата с подправките в купа и разбъркайте. В отделна купа смесете майонезата с чесъна и разбъркайте. Загрейте в микровълнова за 20-30 секунди леко да се стопли.

С помощта на четка намажете пилешките гърди с майонезената смес. Оваляйте в сместа с галетата, така че да полепне навсякъде. Подредете в тава за печене, по желание покрита с хартия. Печете за около 20-30 минути или до златиста коричка.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай