Меню

Печени чеснови пилешки гърди с паприка

19 февруари 2022 | 06:30 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 и ½ супени лъжици зехтин 
2 бр. пилешки гърди без кожа и кост, нарязани на половини 
2 супени лъжици червен пипер 
1 супена лъжица лимонов сок 
1 супена лъжица сол 
2 скилидки чесън, намачкан и фино нарязан 
½ глава лук, ситно нарязан
60 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Сложете решетката на фурната на средата, за да е по-близо до реотаните. Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете тава за печене с малко от зехтина. Намажете пилешкото със зехтин, докато се покрие навсякъде. Поръсете с червения пипер, лимоновия сок и солта. Размажете добре с пръсти, за да покрият навсякъде. Поставете пилешкото в тавата. Отгоре поръсете със ситно нарязаните чесън и лук.

Печете в загрятата фурна за около 5-6 минути, след това обърнете месото. Гответе още 5-6 минути и отново обърнете. Правете това, докато цялото месо се изпече до златисто. Ако имате термометър, измерете вътрешната температура в месото. Ако е достигнала 75 градуса, значи е готово.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай