Меню

Шоколадов ганаш с ром

13 януари 2022 | 06:19 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
300 г черен шоколад, начупен 
1 чаша сладка сметана, пълномаслена 
1-2 супени лъжици тъмен ром
20 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Поставете шоколада в купа на водна баня. В отделен съд загрейте сметаната на средна температура. Когато заври леко, веднага я свалете от котлона, защото ѝ трябват няколко секунди да започне да извира извън тенджерата. Залейте шоколада със сметаната, като разбърквате постоянно на водна баня, докато шоколадът се стопи напълно и се смеси със сметаната. Накрая добавете ром, колкото желаете и разбъркайте финално, за да се смесят всички вкусове. Преди да залеете торта, сладкиш, кекс, десерт с шоколадовия ганаш, оставете го да изстине. Може да се използва и към глазури за къпкейкове.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай