Меню

Шоколадов мус с 3 съставки

11 януари 2022 | 12:01 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
300 г тъмен шоколад или друг по ваш избор
150 мл прясно мляко
400 г пълномаслен йогурт
20 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Шоколадът се разтопява заедно с млякото на водна баня. Много е важно сместа да е хомогенна, но да не е вряла или твърде топла, затова ако ви се стори, че е по-топла,, оставете я на стайна температура да се охлади. След това прибавете йогурта и разбъркайте добре с помощта на шпатула. Полученият гладък крем се разпределя в купички и се слага в хладилник за 1 час. Украсете по ваше желание.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай