70 мин
-
Порции: 4
Загрейте фурната на 220 градуса. В голяма купа оваляйте розичките карфиол в зехтина заедно с чесъна и лука. Разбъркайте. Запечете върху хартия за печене в тава, докато стане леко златисто или за около 30 минути.
След като карфиолът и зеленчуците са готови ги прехвърлете в тенджера. Залейте с бульона и водата. Овкусете с мащерка, дафинов лист и оставете да заври. Покрийте с капак, намалете котлона и оставете да къкри 30 минути. Извадете дафиновия лист.
Пасирайте супата с пасатор. Върнете на котлона. Добавете сметаната и разбъркайте. Добавете сол и черен пипер на вкус. За декорация при сервиране можете да използвате пресен магданоз по желание.
Снимка: iStock
Вижте още: