Меню

Крем супа с печен карфиол и сметана

17 януари 2022 | 13:39 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
2 глави карфиол, разделени на розички 
3 скилидки чесън, ситно нарязан
2 глави лук, нарязан
1 супена лъжица зехтин
3 чаши пилешки бульон
1 чаша вода 
1 дафинов лист 
1 чаена лъжица сушена мащерка 
2 чаши сметана за готвене 
Сол и черен пипер на вкус
70 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса. В голяма купа оваляйте розичките карфиол в зехтина заедно с чесъна и лука. Разбъркайте. Запечете върху хартия за печене в тава, докато стане леко златисто или за около 30 минути.

След като карфиолът и зеленчуците са готови ги прехвърлете в тенджера. Залейте с бульона и водата. Овкусете с мащерка, дафинов лист и оставете да заври. Покрийте с капак, намалете котлона и оставете да къкри 30 минути. Извадете дафиновия лист.

Пасирайте супата с пасатор. Върнете на котлона. Добавете сметаната и разбъркайте. Добавете сол и черен пипер на вкус. За декорация при сервиране можете да използвате пресен магданоз по желание.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай