Меню

Бонбони Рафаело с шоколад

18 януари 2022 | 14:03 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
100 г кокосови стърготини 
150 г охладена кокосова сметана 
2 супени лъжици кленов сироп или мед
черен, млечен или бял шоколад около 200-250 г
1 ч. л. екстракт от ванилия
лешници, бадеми около 100 г – по желание
20 мин

  • Порции: 10-15

Продукти
Приготвяне

Сложете в купа кокосовите стърготини и прибавете към тях кокосовата сметана, кленовия сироп/меда и екстракта от ванилия. Разбъркайте добре. Сместа трябва да е хомогенна, но достатъчно гъста, за да може от нея да се оформят топчета. Ако не е, добавете още кокосови стърготини. От полученото тесто вземете малко количество в дланите си и го разстелете. Сложете в средата му ядка, като може и да не слагате, както ви е решите и оформете топче. Шоколадът се разтапя на водна баня и в него се потапят готовите топчета, които след това се подреждат в чиния и се слагат в хладилник за 30-40 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай