Меню

Пад тай с пилешко и фъстъци

21 февруари 2022 | 08:14 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
350 г оризови нудли 
2 супени лъжици масло 
500 г пилешки гърди без кожа, нарязани 
¼ чаша олио 
4 яйца
1 супена лъжица бял винен оцет 
2 супени лъжици соев сос
3 супени лъжици захар 
1/8 супена лъжица червен пипер 
2 чаши бобени кълнове 
¼ чаша счукани фъстъци 
3 стръка пресен лук, нарязан 
1 лимон, нарязан на резени
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Накиснете нудлите в студена вода за 30 до 50 минути, докато омекнат. Отцедете и оставете настрана.

Загрейте маслото в дълбок тиган. В него запържете пилешкото до кафяво. Извадете от тигана и оставете настрана. Добавете олиото и загрейте на средна към висока температура. Счупете яйцата едно по едно в горещото олио, като разбърквате. Върнете пилешкото в тигана за 5 минути. Добавете омекналите нудли, оцета, соевия сос, захарта и пипера.

Разбъркайте добре, за да се смесят всички вкусове. Разбърквайте, докато нудлите станат напълно меки. Накрая добавете кълновете и фъстъците. Гответе още 3 минути. Сервирайте веднага.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай