-
Порции: 4
Кипнете подсолена вода. В нея сварете пастата и отцедете след 8 до 10 минути. Поставете голям гевгир на мивката. В него сложете спанака. Залейте спанака с горещата вода от спагетите, за да не я похабявате. С нейна помощ ще омекотите спанака.
Загрейте олиото в дълбок тиган на средна температура. В него запържете лука и доматите. Разбърквайте постоянно, докато омекнат или около 3 минути. Добавете чесъна, подправките и разбърквайте за 1 минута. Усилете котлона на висока температура и добавете бульона.
След като заври намалете котлона и оставете да къкри, докато се редуцира наполовина. Добавете заквасената сметана, пармезана и маслото. Разбъркайте, докато се разтопят и смесят, и се получи кремообразен сос. Добавете пастата в тигана. Добавете и спанака. Разбъркайте. Разпределете пастата в чинии и гарнирайте с резени панчета.
Снимка: iStock
Вижте още: