Меню

Японска салата със сладко-кисели краставици

6 февруари 2022 | 05:12 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици оризов оцет
½ чаена лъжица сос чесново чили
1 супена лъжица мед 
2 чаени лъжици соев сос
1 и ½ чаени лъжици сусамово олио
Сокът от ½ лайм
2 краставици 
½ червен лук, тънко нарязан
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Нарежете краставиците на тънко. По желание можете и да ги обелите. Подредете резените върху хартия, увийте ги с още хартия, притиснете и оставете да се отцеди за 10 минути. В купа разбъркайте оризовия оцет, чилито, меда, соевия сос, сусамовото олио и сока от лайм.

Добавете към купата нарязаните краставици и лук. Добавете сол и черен пипер на вкус към тях. Разбъркайте с дресинга. Охладете салатата за половин час в хладилник преди сервиране.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай