Меню

Салата Оливие с пилешко

9 февруари 2022 | 06:09 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г пилешко печено или сварено месо без кожата и костите
3 големи картофа
1 малка консерва нарязани моркови
1 малка консерва грах
5 сварени яйца
6-7 кисели краставички
няколко стръка пресен копър
1 малка глава лук
1 опаковка майонеза или количество според вкуса ви
сол и черен пипер на вкус
15 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Морковите, картофите, краставичките, лука, обелените яйца и копъра се нарязват на дребно. Слагат се в купа и към тях се прибавя и нарязаното месо, също на малки парченца. Грахът и морковите се отцеждат и изплакват в гевгир и се добавят към останалите съставки. Накрая се слагат майонезата, солта и черния пипер. Разбъркайте добре съставките и по желание може да изстудите салатата за поне 30 минути, преди да я сервирате.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай