Меню

Домашен печен чипс с паприка

16 февруари 2022 | 06:18 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 големи картофа
3 супени лъжици зехтин
½ чаена лъжица червен пипер 
½ чаена лъжица чеснов прах 
Сол и черен пипер на вкус
30 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Нарежете картофите на много тънки слайсове с помощта на ренде или кухненски робот. Може и да не ги белите, ако са с тънка кора. Поставете ги върху кухненска хартия. Натиснете леко, за да се уверите, че ще попие цялата влага от тях. Постелете хартия за печене в тава. Загрейте фурната на 220 градуса.

Сложете резенчетата картофи в купа. Поръсете ги със зехтин. Овкусете с подправките. Разбъркайте ги много внимателно с ръце, за да не ги нараните. След това подредете резенчетата върху хартията в тавата. Важно е да не ги натрупвате едни върху други, за да се запекат и да станат хрупкави. Печете в загрята фурна за около 25 минути или до златиста коричка.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай