Продукти:
1/2 кг бъбреци
1/2 ч. ч. мазнина
1 суп. лъж. брашно
1 суп. лъж. червен пипер
1 суп. лъж. доматено пюре или 3-4 нарязани червени домата
1ч. вино
1 ч. дребни лукчета
6-7 скилидки чесън
1 дафинов лист
черен пипер на зърна
Приготвяне:
Измийте добре бъбреците, посолете ги леко и ги сложете да се задушават с 1/2 ч. ч. мазнина и малко вода. Когато започнат да се пържат ги извадете в чиния. В същата мазнина запържете 3-4 глави лук, нарязани на филии и 1 суп. лъж. брашно. Прибавете 1 суп. лъж. червен пипер, доматено пюре или 3-4 нарязани червени домата.
Ястието се разрежда с гореща вода и 1 ч. вино. Отново прибавяте бъбреците в соса и слагате 1 ч. ч. дребни лукчета, черен пипер на зърна, скилидките чесън и дафиновия лист.
Варете ястието на умерен огън. Посолете на вкус.