
50 мин
-
Порции: 10-12
В купа комбинирайте сиренето, яйцето, захарта и настърганата портокалова кора. Разбийте добре с помощта на миксер или телена бъркалка. След това постепенно добавете брашното. Тестото ще се получи много гъсто и лепкаво. За да оформите топчета, набрашнете леко ръцете си. Вземете малко количество тесто и в дланите си оформете топче. Размерът на бухтите зависи от вашите предпочитания. След това в достатъчно дълбок и голям тиган загрейте олиото и изпържете бухтите добре от всички страни до златистокафяво. Готовите бухти отделете върху кухненска хартия, за да се абсорбира част от мазнината. Сервирайте ги със сладко или поръсени с пудра захар.
Снимка: iStock
Вижте още: