
45 мин
-
Порции: 8
Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете хартия за печене в правоъгълна голяма тава. Намажете със зехтина с помощта на четка. Сложете накъсания карфиол в купата на кухненския робот или чопъра. Пасирайте, докато добие консистенция на зрънца ориз. Добавете галетата, чесъна, лучения прах, подправките и настърганите сирена. Пасирайте отново, докато всичко се смеси добре. Накрая добавете яйцето и пасирайте финално, за да добие сместа леко лепкава и обединена консистенция.
С ръце оформете хапки с леко плоска форма, като притиснете с длани. Подредете върху хартията в тавата. Намажете с малко зехтин с помощта на четка. Печете за около 25-30 минути до златисто.
Снимка: iStock
Опитайте още: