Меню

Касерола с вкус на пица пеперони

28 февруари 2022 | 06:14 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 чаши сурови нудъли
500 г телешка кайма 
1 глава лук, нарязан 
2 скилидки чесън, пресован 
1 чушка, нарязана 
1 чаша салам пеперони, нарязан 
400 мл сос за пица, готов по избор 
4 супени лъжици прясно мляко 
1 чаша настъргана моцарела
60 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Сварете нудълите според указанията на опаковката. Отцедете. Загрейте фурната на 180 градуса. В тиган на средна към висока температура запържете каймата до златисто заедно с лука, чесъна и чушката. Отцедете от мазнините. Добавете нудълите, разбъркайте.

Добавете соса за пица, млякото и разбъркайте. Излейте сместа в правоъгълна тава за печене. Покрийте с моцарелата и резените пеперони.

Печете в загрята фурна за 20 минути или докато сиренето стане златисто и образува коричка.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай