Меню

Джинджифилови бисквити с фъстъчено масло и овесени ядки

16 март 2022 | 05:15 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
½ чаша масло 
½ чаша мас 
1 чаша фъстъчено масло 
1 чаша кафява захар 
¾ чаша бяла захар 
2 яйца
½ чаена лъжица ванилов екстракт 
1 и ½ чаши брашно 
2 чаени лъжици сода 
1 чаена лъжица сол 
1 чаена лъжица джинджифил на прах 
1 чаша овесени ядки
90 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. В купа разбийте маста, маслото на стайна температура, кафявата и бялата захар. Добавете яйцата, фъстъченото масло и ванилията. Пресейте отделно брашното, содата, солта и джинджифила. Добавете ги към другите съставки. Разбийте. Накрая добавете овесените ядки. Разбъркайте с лъжица и разпределете сместа в тава с хартия под формата на бисквити.

Печете в загрята фурна за около 12-15 минути или до златисто. Извадете от фурната и оставете да изстинат върху решетка.

Снимка: Pexels

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай