
-
Порции: 8
Направете 8 топки сладолед с помощта на лъжица за сладолед. Подредете ги в тава и ги върнете обратно във фризера да се стегнат максимално добре или около 1 час.
В плитък съд смесете натрошения корнфлейкс с канелата и разбъркайте. В друга купа разбийте леко белтъците, но не на сняг, а колкото да станат пенести. Загрейте олиото в дълбока тенджера на силен котлон. След като сте сигурни, че олиото е достатъчно горещо, извадете сладоледа от фризера. Нямате време за губене, за да не се разтопи. Трябва да се действа бързо.
Бързо оваляйте всяка топка сладолед първо в белтъците, а след това в корнфлейкса. Пуснете топките да се пържат в сгорещената мазнина до златисто. Сервирайте веднага, полети с разтопен шоколад или готов течен шоколад.
Снимка: iStock
Вижте още: