Меню

Мус с бял шоколад и малинов сос

10 март 2022 | 05:37 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
300 г малини 
2 супени лъжици захар
2 супени лъжици портокалов ликьор 
1 и ¾ чаши сладкарска сметана
170 г бял шоколад, начупен
90 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Смелете малините (може и да са замразени) в блендер до гладка смес. Прецедете сместа в малка купа и оставете настрана. Добавете захарта и ликьора. Разбъркайте много добре, докато захарта се разтвори. Може да използвате телена бъркалка.

В тенджера на ниска температура затоплете ¼ чаша от сметаната заедно с начупения бял шоколад. Разбърквайте постоянно, докато шоколадът се разтопи напълно и сместа стане гладка. Оставете сместа да изстине до хладка. Добавете към нея 1 супена лъжица от малиновия сос, за да се оцвети. Разбъркайте. Прехвърлете в голяма купа.

В друга купа разбийте останалата сметана с миксер, докато се получат връхчета. Добавете я към сместа с шоколада и разбъркайте с въртеливи движения в една посока, за да не спихне сметаната.

Разпределете муса в малки съдове. Залейте със соса от малини и поднесете. Кремът може да се използва и за пълнеж за торти и сладкиши.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай