
-
Порции: 10
Загрейте фурната на 170 градуса. Намажете форма за кекс с малко разтопено масло. Поръсете формата с ¼ чаша захар и потупайте, за да се разпредели равномерно навсякъде.
Смесете 2 и ¾ чаши брашно с бакпулвера и солта. Оставете настрана. В голяма купа разбийте маслото с 2 чаши захар до пухкава смес. Маслото е на стайна температура. Добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбивате с миксера. Добавете и ванилията. Добавете сухите съставки. Разбийте. Оваляйте боровинките в останалата ¼ чаша брашно. Разбъркайте ги внимателно с лъжица. Добавете ги в тестото и разбъркайте с лъжица, за да останат цели.
Излейте тестото в подготвената форма. Печете за около час и половина или до суха клечка. Оставете кекса да изстине, преди да го извадите от формата и да го нарежете.
Снимка: iStock
Вижте още: