Меню

Сладкиш с фини кори, рикота и ядки

11 март 2022 | 07:32 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 листа фини кори за баница/баклава
олио или масло за намазване
500 г сирене рикота
2 супени лъжици мед, плюс още за поръсване
50 г обелен и счукан шамфъстък или орехи
60 мин

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне

В тава върху хартия за печене сложете един лист кора. Намажете я с олио или разтопено масло, както я мажете за баклава, баница. Сложете втория лист върху нея и по същия начин го намажете. Така направете и с останалите два листа. Трябва да станат 4 листа намазани кори една върху друга. Внимателно с нож разрежете на квадрати или правоъгълници. Размерите зависят от това колко големи искате да бъдат десертите. Изпечете корите в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15-20 минути.

В купа разбийте сиренето и добавете към него меда. Разбъркайте отново добре. В чиния сложете едно квадратче от изпечените кори. Върху него внимателно добавете от сместа с рикотата, малко ядки, може да ползвате и сладкарски пош. По желание може да напръскате с малко мед. След това сложете втори пласт от изпечените кори, рикота, мед и ядки. Накрая завършете с рикота, поръсете малко мед. По желание може да декорирате с пресен плод.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай