-
Порции: 10
За основата:
Загрейте фурната на 165 градуса. Намажете кръгла форма за чийзкейк с масло. За да направите основата, натрошете бисквитите в кухненски робот или чопър. Разтопете маслото и смесете всичко в купа заедно със солта. Разбъркайте добре. Прехвърлете основата в подготвената форма. Притиснете с дъното на чаша така, че да разпределите основата равномерно по дъното на формата. Оставете настрана.
За пълнежа:
В голяма купа разбийте с миксер крема сиренето и захарта до разтварянето ѝ и до получаване на пухкава смес. Добавете нишестето и яйцата. Разбийте. Добавете крем ликьора и ванилията. Разбийте. Излейте крема върху основата във формата за печене. Печете за около 1 час и 20 минути в загрятата фурна. Оставете чийзкейка да изстине за минимум 4 часа или за през нощта.
За ганаша:
Когато сте готови да сервирате чийзкейка, направете ганаша. За целта разтопете на водна баня на тих огън шоколада. Към него добавете леко загрятата сметана и разбърквайте постоянно, докато се смесят напълно. Свалете от котлона и оставете да изстине. Приберете в хладилник за 15 минути да се стегне леко. След това го намажете върху чийзкейка, като размажете с шпатула равномерно навсякъде. Украсете с филирани бадеми.
Снимка: iStock
Вижте още: