Меню

Домашен течен шоколад с лешници

6 април 2022 | 05:54 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 чаша лешници 
1 щипка сол 
100 г тъмен шоколад, начупен 
1 чаша подсладено кондензирано мляко 
2 супени лъжици царевичен сироп
45 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Разпръснете лешниците в плитка тава с хартия. Печете за 10-15 минути, като от време на време разклащате тавата. Извадете лешниците от тавата и ги разтрийте с чиста кухненска кърпа, за да отстраните люспите. Оставете ги да изстинат напълно.

Смелете лешниците в кухненски робот заедно с 1 щипка сол, докато станат с консистенция на нещо като паста или около 8 минути. Спирайте робота, за да обирате полепналите по стените му ядки и пускайте отново, докато получите желаната текстура.

На водна баня разтопете шоколада. Добавете кондензираното мляко и царевичния сироп. Разбъркайте много добре, за да се смесят напълно. Свалете от котлона и оставете да изстине малко. Смесете шоколада с лешниците и разбъркайте с лъжица или шпатула, докато се смесят изцяло.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай