
60 мин
-
Порции: 6
Загрейте фурната на 190 градуса. Смесете карфиола с къри пудрата и две супени лъжици от зехтина. Разбъркайте добре, може и с ръце, докато се овкуси навсякъде. Разпръснете в тава за печене с хартия. Печете в загрята фурна, докато омекне и хване загар или за около 45 минути.
Междувременно загрейте останалата една лъжица зехтин в тиган на средна температура. Запържете лука, като разбърквате постоянно, докато омекне или около 5-6 минути.
Добавете печения карфиол в тигана към лука. Залейте с бульона, млякото от кашу, маята, солта. Разбъркайте и оставете да заври на средна към висока температура за няколко минути. Свалете от котлона. Пасирайте с пасатор или в блендер, докато се получи кремообразна смес.
Снимка: iStock
Вижте още: