Меню

Хумус с цвекло, нахут и рикота

5 април 2022 | 05:49 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
½ чаша червено цвекло 
¼ чаша рикота 
300 г варен нахут 
1 скилидка чесън, пресован 
¼ супена лъжица кориандър на прах 
1/3 чаша сусамов тахан 
1 супена лъжица сол 
¼ чаша лимонов сок 
1 щипка черен пипер
15 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Изпечете леко или сварете цвеклото, ако не е готово. Изчакайте да изстине. В купата на кухненския робот сложете отцедения нахут. Към него добавете тахана, лимоновия сок, рикотата, чесъна, солта, пипера и кориандъра. Пасирайте до гладкост. След това добавете цвеклото. Пасирайте отново.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай