Меню

Пикантно пиле с кашу

23 март 2022 | 16:16 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 бр. пилешки гърди без кост и кожа 
1 щипка сол и черен пипер на вкус 
1 супена лъжица царевично нишесте 
½ чаша студена вода
Сокът от 1 лимон
1 и ½ супени лъжици оризов оцет 
1 супена лъжица кетчуп 
1 супена лъжица соев сос или на вкус 
1 супена лъжица кафява захар
2 чаени лъжици азиатски чили сос (готов) 
2 супени лъжици олио 
1 прясна люта чушка, нарязана 
6 тънки резена пресен джинджифил 
½ чаша кашу, печено 
2 скилидки чесън, пресован 
¼ чаша пресен магданоз или кориандър, ситно нарязан
45 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Овкусете нарязаното на кубчета пилешко със сол и пипер. По желание то може да е леко печено на скара или да е сурово. Смесете царевичното нишесте със студената вода в купа и разбъркайте, за да се активира, разтвори и да се хомогенизира. Добавете лимоновия сок, оцета, кетчупа, соевия сос, захарта и лютия сос към царевичното нишесте. Разбъркайте много добре, докато захарта се разтвори и не се виждат бучки от нишестето.

Сложете голям тиган на средна към висока температура на котлона. Загрейте олиото. Добавете резените чушка и джинджифил. Разбърквайте, докато олиото се овкуси или за около 2-3 минути. Добавете чесъна и кашуто. Разбърквайте за още 2 минути, докато добият златист кафяв цвят.

Добавете в съда и овкусеното пилешко. Разбъркайте енергично за около 30 секунди, за да се смесят вкусовете. Намалете котлона на слабо и прибавете сместа с царевичното нишесте. Разбърквайте постоянно, докато сосът се сгъсти за около 40 секунди до 1 минута. Ако се сгъсти прекалено, добавете малко вода за разреждане. Гответе още 2 минути, за да сте сигурни, че топлината е проникнала изцяло навътре в месото.

Опитайте на вкус и ако се налага, добавете сол, пипер и соев сос. Може да добавите и още лют сос за пикантност. Поръсете с пресен магданоз или кориандър, разбъркайте финално и сервирайте веднага.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
отдавна се отказах ( преди 2 години )
Човек не може да ви насмогне на глупостите!Между другото,опитайте пържена диня,може да ви хареса!Тъкмо ще споделите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар