
-
Порции: 6
Овкусете нарязаното на кубчета пилешко със сол и пипер. По желание то може да е леко печено на скара или да е сурово. Смесете царевичното нишесте със студената вода в купа и разбъркайте, за да се активира, разтвори и да се хомогенизира. Добавете лимоновия сок, оцета, кетчупа, соевия сос, захарта и лютия сос към царевичното нишесте. Разбъркайте много добре, докато захарта се разтвори и не се виждат бучки от нишестето.
Сложете голям тиган на средна към висока температура на котлона. Загрейте олиото. Добавете резените чушка и джинджифил. Разбърквайте, докато олиото се овкуси или за около 2-3 минути. Добавете чесъна и кашуто. Разбърквайте за още 2 минути, докато добият златист кафяв цвят.
Добавете в съда и овкусеното пилешко. Разбъркайте енергично за около 30 секунди, за да се смесят вкусовете. Намалете котлона на слабо и прибавете сместа с царевичното нишесте. Разбърквайте постоянно, докато сосът се сгъсти за около 40 секунди до 1 минута. Ако се сгъсти прекалено, добавете малко вода за разреждане. Гответе още 2 минути, за да сте сигурни, че топлината е проникнала изцяло навътре в месото.
Опитайте на вкус и ако се налага, добавете сол, пипер и соев сос. Може да добавите и още лют сос за пикантност. Поръсете с пресен магданоз или кориандър, разбъркайте финално и сервирайте веднага.
Снимка: iStock
Опитайте още: