Меню

Морковени палачинки с топинг от крема сирене

3 май 2022 | 05:05 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 и ¼ чаши брашно
1 чаена лъжица канела 
¼ чаена лъжица индийско орехче 
¼ чаена лъжица джинджифил
2 чаени лъжици бакпулвер 
¼ чаша кафява захар
¼ чаена лъжица сол 
2 чаши настъргани моркови
1 голямо яйце 
1 чаша прясно мляко 
2 супени лъжици масло, разтопено 
2 чаени лъжици ванилов екстракт 
¼ чаша орехи, натрошени
½ чаша крема сирене на стайна температура 
2 супени лъжици бяла захар
¼ чаша сметана, сладкарска
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В голяма купа пресейте брашното, канелата, индийското орехче, джинджифила, бакпулвера, кафявата захар, солта. Разбъркайте добре, за да се смесят.

В друга голяма купа смесете морковите, яйцето, млякото, разтопеното масло и 1 лъжица от ванилията. Разбъркайте. Внимателно добавете мокрите съставки към сухите и разбъркайте, докато се смесят напълно. Накрая добавете счуканите орехи и разбъркайте.

Загрейте голям незалепващ тиган. Намажете го с малко мазнина. Направете палачинките една по една или по 2-3 наведнъж, тъй като няма да се разстелят подобно на стандартните палачинки. Печете по 2-3 минути от всяка страна.

За топинга с крема сирене:

Разбийте крема сиренето, захарта и останалата лъжица ванилия с миксер. Добавете сметаната и разбивайте още 2-3 минути до пухкава смес. Сервирайте палачинките, обилно полети с топинга.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай