-
Порции: 12
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете 12 форми за мъфини с малко мазнина. Покрийте с хартия или кошнички за печене.
Пресейте какаото в голяма купа. Добавете врялата вода и разбъркайте до получаване на гладка паста. След като изстине леко, добавете яйцата, ¾ чаша масло, захар, брашно, бакпулвер. Разбийте всичко с миксер.
Разпределете сместа в 12-те форми за мъфини. Внимавайте да не препълвате формите, защото тестото ще се надигне. Печете за около 25 минути или до суха клечка.
Извадете мъфините от фурната и оставете да изстинат за 10 минути преди да ги сложите да изстиват върху решетка.
За глазурата:
В купа разбийте 1 чаша масло с ванилов екстракт. Трябва да се получи гладка кремава смес. Добавете 1/3 от предвидената пудра захар и около половината от млякото. Разбийте. Повторете това още няколко пъти, докато добавите цялото количество пудра захар и мляко. Разбийте до пухкавост. Добавете сладкото от малини и разбийте отново за последно.
След като сте сигурни, че мъфините са изцяло студени, напълнете сместа за глазурата в пош и украсете кексчетата. За финал поставете по една прясна малина на всяко мъфинче.
Снимка: iStock
Вижте още: