
-
Порции: 8
В голяма купа разбийте яйцата. Смесете млякото и маслото. Добавете ги към яйцата заедно със захарта, солта, подправките и ванилията. Разбъркайте. Добавете хляба на кубчета или едри трохи. Добавете стафидите. Разбъркайте внимателно. Прехвърлете сместа в правоъгълна форма за печене. Запечете в загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути.
Междувременно направете ваниловия сос. Смесете захарта, нишестето и солта в дълбок тиган или тенджера на среден котлон. Добавете водата малко по малко, докато получите гладка смес. Оставете да заври на среден огън, като разбърквате, докато се сгъсти. Ще отнеме около 2-3 минути. Свалете от котлона. Добавете маслото, ванилията и индийското орехче. Разбъркайте много добре, докато се хомогенизира.
Сервирайте топлия пудинг с крема или го залейте в тавата с него.
Снимка: iStock
Вижте още: