
-
Порции: 10
Настържете на фино ренде портокаловата кора. Изцедете сока на портокала, минете го през цедка и накиснете в него стафидите. В купа пресейте заедно брашното и бакпулвера. Отделно с помощта на миксер разбийте маслото и добавете към него настърганата портокалова кора.
Следва да добавите яйцата едно по едно като разбивате добре, а после и ванилията. Трябва да се получи хубава хомогенна смес. Добавете постепенно брашното и продължете да разбивате. Изсипете млякото и отново разбийте добре.
Стафидите се отцеждат с помощта на цедка и леко се поръсват с брашно, като излишното се премахва. Комбинират се с портокаловите корички. Пригответе форма за кекс, която сте намазнили добре с масло и сте набрашнили.
Изсипете половината от тестото, след това разпределете стафидите и портокаловите корички. Следва да сложите останалата част от тестото. Печете кекса в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 1 час.
Снимка: iStock
Вижте още: