
-
Порции: 10
За да направите базата, натрошете бисквитите в кухненски робот или блендер. Залейте ги с разтопеното масло. Разбъркайте. Прехвърлете основата във формата за чийзкейка, намазана с мазнина и застлана с хартия за печене. Притиснете добре с лъжица, за да разпределите по дъното на формата.
В купа смесете крема сиренето с киселото мляко и захарта. Настържете кората на лимона и я добавете в сместа. Разбъркайте. Добавете яйцата и сметаната. Разбъркайте с шпатула. Излейте сместа върху основата на сладкиша. Печете за около 1 час в загрята на 170 градуса фурна.
Извадете чийзкейка от фурната. Оставете да изстине напълно. Украсете с пресни резени лимон и мента (по желание). Сложете в хладилник да се охлади добре преди сервиране.
Снимка: iStock
Опитайте още: