Меню

Лесна шоколадова торта за Великден

6 април 2022 | 16:01 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
300 г тъмен шоколад с поне 70% какао
5 яйца
125 г кафява пудра захар
3 прахчета ванилия
150 мл течна сметана за готвене
3 супени лъжици амарето, коняк, вишновка или уиски 
шоколад за настъргване по ваш избор
шоколадови яйца за декорация
60 мин

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне

Разтопете шоколада на водна баня и го оставете да се охлади. В купа разбийте пудрата захар, жълтъците до получаването на пухкава смес. След това добавете алкохола, сметаната и охладения шоколад. Отделно разбийте до получаването на твърд сняг белтъците. Постепенно и с внимателно бъркане с бъркалка ги добавете към шоколадовата смес. Тестото се изсипва в предварително добре намазнена тава за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-35 минути. Охладената торта се украсява с настърган шоколад и бонбони във формата на великденски яйца.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай