
-
Порции: 10
За тестото:
Сложете брашното за тестото в купа. Добавете бакпулвера. Разбъркайте. Сложете млякото в касерола на умерен огън. Добавете маслото и щипка сол. Загрейте. След като маслото се разтопи напълно, сместа ще започне да завира. Тогава добавете брашното. Намалете котлона. Разбърквайте постоянно за около 2 минути. Сместа ще се сгъсти. Прехвърлете я в купа и оставете да изстине.
Към сместа добавете яйцата едно по едно, след като сте сигурни, че сместа е изстинала, за да не се сготвят яйцата. Разбъркайте добре, докато яйцата се разтворят напълно в тестото. Ще се получи гъста лепкава смес.
Прехвърлете половината от сместа в кръгла форма за печене с диаметър 24 см. Формата е добре да е застлана с хартия и намазана с масло. Печете тестото в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути. Извадете от фурната и повторете същото с втората част от тестото. Оставете тестото да изстине напълно.
За крема:
В касерола разбийте двете яйца със захарта до гладка смес. Добавете брашното и разбъркайте много добре. След това сложете касеролата на котлона на среден огън и добавете млякото. Разбърквайте постоянно, докато започне да завира и да се сгъстява. След като крема клокне и образува мехурчета, свалете го от котлона и прехвърлете в купа, за да изстине. Покрийте с найлоново фолио, така че то да допира крема. Така ще го предпазите от хващане на коричка.
Поставете долния блат в кръгъл поднос. Добавете маслото на стайна температура към изстиналия крем. Разбийте с миксер до получаване на много гладка и мека смес. Намажете крема върху долния блат. Покрийте с втория блат. Сложете в хладилник за поне 2 часа.
Полската торта може да се сервира поръсена с пудра захар или украсена с плодове по желание.
Снимка: iStock
Вижте още: