Меню

Крилца с подправки и сладко-кисел сос в еърфрайър

2 април 2022 | 12:15 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
16 броя пилешки крилца
За овкусяване на месото:
около 2 ч.ч. брашно
сол, черен пипер на вкус
1 ч.л. смлян джинджифил
1/2 ч.л. лют червен пипер – по желание
1/4 ч. л. чесън на прах
50 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

В купа комбинирайте съставките за овкусяването на месото, хубаво ги разбъркайте. След това сложете при тях крилцата и разбъркайте с ръце така, че всяко парче месо да се овкуси добре. Крилцата се подреждат в еърфрайъра и се пекат на 200 градуса за 20 минути. След това се слагат в купа и хубаво се овкусяват със сладко-кисел сос. Ако не разполагате с такъв уред може да изпържите месото или да го изчетете в тава върху хартия за печене (тогава времето за печене може да е малко повече).

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай