Меню

Бабината рецепта за селски мекици

1 април 2022 | 09:16 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
600 г брашно
1 пакет суха мая 
1 щипка сол 
3 яйца 
3 супени лъжици олио 
1 супена лъжица захар
300 г вода, хладка
90 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В купа разбъркайте всички продукти, докато се получи меко тесто. Наливайте хладката вода постепенно, защото може или да се наложи да добавите, или да не използвате цялото количество. Увийте купата с найлоново фолио и оставете тестото да втаса за 1 час. С ръце оформете мекици, като дърпате тестото между дланите си, за да го разстелите. Пържете в дълбока тенджера със загрята мазнина до златисто. Отцедете върху хартия, преди да сервирате.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай