Меню

Малки хлебчета с моцарела, масло и чесън

17 април 2022 | 11:27 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
400 г тесто за пица
250 г настъргана моцарела
За намазване:
100 г разтопено масло
3 стрити скилидки чесън
няколко стръка наситнен пресен магданоз
сол, черен пипер на вкус
60 мин

  • Порции: 10-12

Продукти
Приготвяне

Тестото за пица се накъсва на по-малки парчета. Размерът им зависи от това колко големи искате да бъдат хлебчетата. Всяко парче тесто се разточва леко. В средата му се слага от настърганата моцарела, след което с пръсти внимателно съберете тестото и леко оформете топче. Подредете вече напълнените с моцарела топчета в тава върху хартия за печене.

Комбинирайте в купичка разтопеното масло с подправките и хубаво намажете с тази смес всяко топче. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 10-12 минути или до готовност.
Ако ви е останало от сместа за намазване, може да я сервирате с готовите хлебчета.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай