-
Порции: 10
В голяма купа смесете маслото и крема сиренето. Разбъркайте с миксер до гладка пухкава смес. Внимателно добавете брашното към сместа на части. Разбивайте. Омесете. Разделете тестото на 4 топки. Покрийте с найлоново фолио и приберете в хладилник за 1-2 часа.
Върху набрашнена повърхност разточете тестото в квадратна или правоъгълна форма. Нарежете го на квадрати със средна големина. Поставете конфитюр откъм едната страна на тестото. Прегънете квадратите през средата така, че да се получи триъгълник. Намокрете ъгълчетата с четка с вода, за да можете да прилепите тестото така, че да се затвори добре. Притиснете.
Подредете в тава с хартия за печене. Печете за около 20 минути или до златисто. Оставете сладките да изстинат, преди да сервирате. По желание може да поръсите с пудра захар.
Забележка: Може да оформите сладките, без да ги затваряте, та плънката да се вижда в средата. За целта прегънете само краищата до половина, за да се вижда пълнежът в средата.
Снимка: iStock
Вижте още: