-
Порции: 10
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете кръгла форма за кекс с малко зехтин и поръсете с брашно. Изтупайте излишното брашно и оставете настрана.
В голяма купа разбийте яйцата за 3 минути на висока скорост. Добавете захарта и разбийте отново до сгъстяване и пухкавост. Внимателно добавете зехтина на тънка струя и разбивайте. Прибавете млякото, лимоновите кори и сока. Разбийте.
В друга купа пресейте брашното, бакпулвера и солта. Добавете сухите съставки към мокрите на части, като разбивате след всяко добавяне. Така съставките ще се смесят, а тестото ще остане пухкаво. Излейте в подготвената тава. Печете до суха клечка или за около 35-40 минути. Оставете да изстине върху решетка преди да извадите от формата. След като извадите кекса от формата, изчакайте да изстине напълно. Поръсете щедро с пудра захар.
Снимка: iStock
Вижте още: