Меню

Агнешки шишчета с билки

14 април 2022 | 06:14 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1/3 чаша зехтин
1 и ½ супени лъжици пресен лимонов сок
1 и ½ супени лъжици червен винен оцет 
1 и ½ супени лъжици пресен риган, нарязан
2 скилидки чесън, пресован 
½ чаена лъжица сол 
¼ чаена лъжица черен пипер 
1 кг агнешко филе без кост на кубчета
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Смесете зехтина, лимоновия сок, оцета, ригана, чесъна, солта и пипера в купа. Разбъркайте много добре маринатата. Натопете нарязаното агнешко в маринатата и разбъркайте, за да полепне добре навсякъде. Покрийте с фолио и приберете в хладилника за 4 часа или за през нощта.

Загрейте скарата на средна към висока температура. Намажете с малко мазнина. Нанижете кубчетата месо на шишчета. Поставете ги на скарата, като печете по 10-12 минути от всяка страна. Поливайте от време на време с останалата марината, докато шишчетата се пекат. 

Снимка: istock

Вижте още:

15 рецепти с агнешко за Великден

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай