
120 мин
-
Порции: 8
Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете с масло тава за печене, керамична или стъклена форма. Подредете един ред картофи на дъното на съда за печене. Покрийте с резените лук. След това подредете още един ред картофи. Овкусете със сол и пипер.
В малка тенджера разтопете останалото масло на средна температура. След като се разтопи добавете брашното и половин лъжичка сол. Разбърквайте постоянно за около една минута. След като се сгъсти добавете млякото и продължете да бъркате, докато се разтвори и поеме напълно. Добавете настъргания кашкавал или чедър, като не спирате да бъркате за още една минута.
Залейте картофите с получения сос. Покрийте с алуминиево фолио. Печете за около час и половина в загрятата фурна.
Снимка: iStock
Вижте още: